Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kókusz olajos masszázs

2015.03.28

Kókuszolajos masszázs....

írta: Fecó masszázs kuckója

 

feco_ipad_004_1414770887.JPG_812x289

 

A kókuszolajat leginkább testápoló helyett érdemes használni. Mivel természetes, így nem tartalmaz semmi, a szervezetre ártalmas, vegyianyagot. Nagyon jó a száraz bőrre, terhes pocakra és babaápolásra is kiváló. Az illata finom, de nem émelygős, és nem túl éles. Az afrikai nők hajápolásra is használják – állítólag csupán tíz perc pakolás után a haj visszanyeri a természetes fényességét és rugalmasságát. Sokan, akik festik a hajukat, vagy nagyon szálkás a hajuk, esküsznek a kókuszolaj pozitív hatására.

A kókuszzsír a természet egyik legfigyelemreméltóbb gyógykenőcse.
Ahhoz hogy bárkit meggyőzzön a hatékonyságáról, csak annyit kell tenni, hogy kipróbálja a bőrén. A bőr szebbnek és fiatalabbnak tűnik tőle. Az olyan bőrhibák, mint a pattanások, ekcéma, pikkelysömör, gombás fertőzések, sérülések, és sebek drámaian javulhatnak számos esetben. Még a májfoltok és durva napégés nyomai is eltűnhetnek rendszeres használattal.

Mi a helyes megnevezés Kókuszolaj vagy kókuszzsír?

A kókuszolaj/zsír olvadás pontja 24.5 c. Azért nevezik sokszor olajnak mert termőhelyén, - ahol magasabb az átlaghőmérséklet - folyékony, de szerkezetileg telített zsír és a hőmérséklettől függ az állaga.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.